Intensief groendak

Durf combineren met een intensief groendak

Een intensief groendak is een combinatie van beloopbare zones – zoals terrassen en paden – en groenzones met alle soorten en maten van planten. Deze groendaken kunnen dus grassen, bodembedekkers, bloemen, struiken en zelfs bomen bevatten. Paden en loopbruggen zijn mogelijk, evenals banken, tafels, plantenbakken, vijvers en fonteinen. Kortom een park-achtige omgeving met alles erop en eraan.

Een intensief groendak maakt gebruik van planten die een grotere diepte hebben dan bij een extensief groendak. De opbouwhoogte van dit type groendak is vanaf 25cm. Door deze diepere bodem kunnen ze grotere planten herbergen. Een andere term voor deze groendaken is dan ook 'daktuin'.

Intensief betekent ook meer onderhoud nodig vanwege de plantensoorten die ze ondersteunen. Het onderhoud is wel iets eenvoudiger dan tuinen op grondniveau, doordat er minder ongedierte en onkruid hun weg vinden naar de daktuinen. Alle planten hebben kunstmest en water nodig en er moet ook geknipt en gesnoeid worden. Bij droog weer blijft het doorgaans wel groener dan bij een extensief groendak.

Het waterverzadigd gewicht is minimum 300 kg/m². De irrigatie- en afvoersystemen moeten zo efficiënt mogelijk werken om de kans op overbelasting van de dakconstructie te verkleinen. Als u een commercieel pand, kantoor of woning bouwt of renoveert, kan dit worden meegenomen in de plannen van de ingenieur architect.

Enkele voordelen van een intensief groendak

  •  bescherming van uw dakbedekking
  •  verkoeling in de zomer
  •  waterbuffering bij hevige regenval
  •  aantrekken van nuttige insecten zoals bijen en vlinders
  •  geluidswerend
  •  opname van CO2 en fijnstof
  •  brandvertragend
  •  ...

Interesse? Neem contact met ons op

Vice Verda is dé specialist in het ontwerp, aanleggen en onderhouden van intensieve groendaken, van commerciële projecten tot particuliere opdrachten, van aan de kust tot in Antwerpen en Limburg. Vice Verda helpt u graag verder met een oplossing en prijsofferte op maat.

Intensief groendak: realisaties

Neem contact op

Bel ons via +32 (0)468 21 60 85

Stuur een email
Neem contact op met Vice Verda, dé specialist in groendaken