Hellend groendak op sporthal te Anderlecht

Op de sporthal werden voorgekweekte vegetatiematten aangebracht. Niet alleen voor het visuele aspect maar ook om op warme dagen de koelte te kunnen behouden.

Door de schuine constructie moesten we rekening houden met een lagere draagkracht van het dak. Door de grote helling van het dak maakten we gebruik van georasters, geschikt om de vegetatie op zijn plaats te kunnen houden. Dit zijn elementen die we aan elkaar konden bevestigen, om zo een aaneensluitend netwerk van opvangroosters te bekomen.

Onder deze roosters werd een beschermings- en wateradsorptie vlies aangebracht. Dit om de dakdichting te beschermen en ook extra water vast te houden, ongeveer 10l/m2. In de roosters werd substraat geblazen: een lichtgewicht substraat bestaande uit veen, lava, bims en argex.

Na de egalisatie en drukvast maken van het substraat konden we beginnen met de plaatsing van de voorgekweekte sedumvegetatietmatten. Om ervoor te zorgen dat de matten niet naar beneden konden schuiven, hebben we tussen de georasters slagpluggen aangebracht. Deze pluggen kunnen we door de sedummatten duwen en zo bleef de sedummat mooi op zijn plaats.

Hellend groendak op sporthal te Anderlecht Hellend groendak op sporthal te Anderlecht Hellend groendak op sporthal te Anderlecht Hellend groendak op sporthal te Anderlecht Hellend groendak op sporthal te Anderlecht

Neem contact op

Bel ons via +32 (0)468 21 60 85

Stuur een email
Neem contact op met Vice Verda, dé specialist in groendaken