Intensieve daktuin te Gent

In het hartje van Gent (Burgstraat) hebben we een daktuin aangelegd van maar liefst 600 m2 op een ondergrondse parkeergarage. Met een substraatlaag van 30 cm en een extra waterbuffer van rotswolplaten kunnen de eigenaars van de nieuwbouwwoningen genieten van hun eigen stukje tuin.

Het grootste aandachtspunt bij de aanleg van dit project was het aanbrengen van het substraat. Door de moeilijke ligging in Gent en geringe parkeerplaatsen hadden we een afstand van maar liefst 110 meter te overbruggen tot het verste punt van de daktuin. Na het blazen van het substraat konden we overgaan tot de beplantingswerken. Als haag tussen de verschillende percelen hebben we voor Ligustrum ovalifolium gekozen, een wintergroene haag die gemakkelijk in vorm kan gesnoeid worden.

Verder konden de eigenaars van de woningen kiezen hoe ze hun tuin konden aankleden. Als eye-catcher werd er een boomput voorzien met als boom de Gleditsia triacanthos, de valse christusdoorn. De jonge bladkleur is opvallend geel, later geelgroen en in de herfst mooi goudgeel.

daktuin te Gent
daktuin te Gent
daktuin te Gent
daktuin te Gent
daktuin te Gent


This website is developed with the support of:

FIT logo

Neem contact op

Bel ons via +32 (0)468 21 60 85

Stuur een email
Neem contact op met Vice Verda, dé specialist in groendaken