Biodivers groendak

Met een biodivers groendak draagt u bij aan het in stand houden van de biodiversiteit rondom uw woning. Met deze gevarieerde, bloem- en kruidenrijke vegetatie wordt een fijne leefomgeving gecreëerd voor bijen, vlinders en andere insecten.

Technische eigenschappen

Opbouwhoogte: vanaf 11 cm
Waterverzadigd gewicht: vanaf 120 kg/m²
Onderhoud: minimaal, 2 à 3 keer per jaar meststoffen voorzien

Opbouw

Biodivers groendak vegetatie

1. Vegetatie: naast verschillende soorten Sedum kan u ook kiezen voor verschillende soorten kruiden en wilde bloemen ( bv. Thijm, anjers) maar ook diverse bolgewassen kunnen leuke accenten brengen (bv. Iris)

Biodivers groendak Substraatlaag

2. Substraatlaag: dikkere substraatlaag – min 8 cm, waardoor kruiden en bloemen beter resistent zijn tegen lange droge periodes en uitbundig kunnen groeien en bloeien

Biodivers groendak Filterlaag

3. Filterlaag: scheidingslaag tussen het substraat en de drainagemat. Laat overtollig water door en zorgt dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. condensatie.

Biodivers groendak Drainagelaag

4. Drainagelaag: draineren van overtollig water naar de afvoeren op het dak. In deze laag zijn er waterreservoirs aanwezig zodanig dat er voldoende water voor de planten beschikbaar is tijdens droge periodes.

Biodivers groendak Bescherming- en absorptielaag

5. Bescherming- en absorptielaag: bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging; terzelfdertijd wordt ook een hoeveelheid water gebufferd

Biodivers groendak Dakdichting

6. Dakdichting: wortelwerende dakafdichting

Benieuwd naar onze groendak, groengevel en daktuin projecten?

Met een biodivers groendak draagt u bij aan het behoud van de biodiversiteit in uw omgeving. Bekijk ook onze extensieve en intensieve groendaken. Hier komt u meer te weten over de opbouw van een groendak. Benieuwd naar enkele van onze uitgevoerde projecten? Laat u inspireren!


Ontwerp en aanleg van groendak, groengevel en daktuin systemen.

Onze klanten aan het woord

Neem contact op

Bel ons via +32 (0)468 21 60 85

Stuur een email
Neem contact op met Vice Verda, dé specialist in groendaken